Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Nagyerdei Stadionba is beköltözik a debreceni Csokonai Színház

2019-06-06 17:50:00

A debreceni Csokonai Színház főépületének felújítása alatt a Nagyerdei Stadionban is lesznek színházi előadások - jelentette be a város kulturális alpolgármestere csütörtökön, a teátrum évad- és arculatismertető sajtótájékoztatóján.

    Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a több mint 150 éves Kossuth utcai nagyszínház felújítása 2020 januárban megkezdődik, ezért a következő évad második felétől ideiglenes játszóhelyeken lesznek a színházi előadások.
    Továbbra is működik majd a jelenleg kamaraszínházként funkcionáló Víg mozi, új helyszín lesz a Debreceni Művelődési Központ (DMK) Pódium terme, az egyetem agrárcampusán lévő színházterem, illetve - egyedülálló módon - a Nagyerdei Stadion két területe, a Hall és a mostani sajtóterem - ismertette az alpolgármester.
    A felújított Csokonai Színházban 2022-ben lesznek ismét előadások, a belvárosi Latinovits színház 2021 végére készül el, ennek ellenére a stadioni játszóhelyekkel hosszabb távon számolnak, ott később is rendszeresen tartanak majd színházi rendezvényeket, bemutatókat - jelezte Komolay Szabolcs.
    Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója a költözésekkel járó nehézségek ellenére a lehetőségek évadának nevezte a 2019-20-as színházi évadot, amelyre megújították arculati elemeit, logóját.
    A Kossuth utcai nagyszínházi épületben kezdődő és januártól az új játszóhelyeken folytatódó évadban 280 előadást terveznek, és 80 ezer  nézőre számítanak - mondta megjegyezve, hogy nyolc előadás műsoron marad a mostani évadból, miközben 14 új darabot visznek színre, köztük három ősbemutatót láthat majd a közönség.
    Az évad szeptember 8-án a hagyományos évadnyitó gálával kezdődik, az első bemutató - a Közel-távol című táncprodukció - pedig szeptember 20-án kerül színre - tette hozzá Gemza Péter, aki elmondta azt is, hogy öten válnak meg a társulattól, ahová az új évadra hat fiatal színész érkezik.