Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Halott Pénz koncertje nyitja a nyári fesztiválszezont Győrben

2019-05-29 15:41:29

A Halott Pénz koncertje nyitja június 14-én a nyári fesztiválszezont Győrben a Dunakapu téren, ahol augusztus végéig öt nagy fesztivált rendeznek és minden hétvégére kínálnak programokat - hangzott el az eseménysorozatot bemutató sajtótájékoztatón szerdán a megyeszékhelyen.

    Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta, hogy színvonalas és sokszínű lesz az augusztus végéig tartó programsorozat, amelyet sportversenyek is színesítenek. Elmondta, hogy június 15-én Rúzsa Magdi fog fellépni. Az esőnap mindkét koncert esetén június 16. lesz. 
    A polgármester beszélt arról is, hogy Győr ad otthont nyáron a junior torna-világbajnokságnak, amelyet június 27. és 30. között rendeznek és szintén a megyeszékhelyen tartják az U19-es junior kézilabda Európa-bajnokságot július 11. és 21. között. 
    Tóthné Kardos Krisztina, a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója azt emelte ki, hogy az öt nagy fesztivál - a Szent László-napok, a 31!, a Győri Rotary Fröccs Napok, a Barokk Esküvő és a Győri Bornapok - mellett nyári színházi előadásokat és zenepaviloni koncerteket is kínálnak.
    A programokat részletezve elmondta, hogy a Szent László-napokat június 28 .és 30. között rendezik, amelynek a célcsoportjai a gyermekek. A három nap alatt lesz egyebek mellett vásár, ügyességi verseny, harci, solymász- és tüzes bemutatók, felvonulnak ismét a hagyományőrzők, emellett egy lovasszínházi elődás keretében megelevenedik majd Szent László élete.
    A 31! - 3 folyó,1 sziget elnevezésű összművészeti fesztivált július 12. és 14. között tartják a Radó-szigeten és a Bécsikapu téren, ahol ismét hét művészeti ág fog megjelenni. A rendezvény központi témája a titok, az alkotások, előadások ennek szellemében készülnek. Idén hangsúlyos szerepet kap majd a fény. 
    A 15. Győri Rotary Fröccsnapokat július 26. és 28. között rendezik a Széchenyi téren, ahol az ország tizenkét Rotary Klubjainak faházában várják a látogatókat.
    A Barokk Esküvőt 27. alkalommal fogják megrendezni augusztus 9. és 11. között, amelynek fő helyszíne a Radó-sziget lesz, de a Széchenyi téren ismét felépítenek egy barokk kertet. Az esemény ideje alatt hőlégballonos függeszkedés is lesz annak emlékére, hogy Győrben a barokk korban volt az első hőlégballonos felszállás. 
    Az ötödik nagy fesztivál a 12. Győri Bornapok lesz, amelyet augusztus 22. és 25. között rendeznek a Dunakapu és a Széchenyi téren. A két helyszínen hatvan borászat fog bemutatkozni, a színpadokon pedig egymással párhuzamosan tartanak koncerteket. 
    Tóthné Kardos Krisztina kitért arra is, hogy idén minden hónap egy vasárnap délelőttjén a Radó-szigeti zenepavilonban lesznek koncertek. A szabadtéri színházi előadások között június 26-án a játékszín előadásában láthatják a nézők a Két nő című drámát, július 24-én pedig a Turay Ida Színház produkcióját, a Hamu és gyémánt című darabot. 
    A nyár folyamán koncertet ad még a Dunakapu téren a Quimby és az Edda. A Győri Balett szervezésében június 17. és 23. között rendezik a 15. Magyar Táncfesztivált, június 20. és 23. között a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum szervezésében a Múzeumok éjszakáját, július 5. és 7. között a 12. Győrkőcfesztivált a Vaskakas Bábszínház szervezésében, augusztus 31-én pedig ismét a megyeszékhelyen mutatkoznak be a Plácido Domingo által alapított Operalia díjazott versenyzői.