József napja van. | 2024.03.19

Nyitott szertárkapuk a tűzoltóságokon

2019-05-24 18:57:00

Május huszonötödikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat: délelőtt tíz és délután négy óra között fogadják a laktanyák az érdeklődőket, akik betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe - közölte Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

    Tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek és a családok előtt.
    A nyílt napon lehetőség van közelről megnézni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, a látogatók bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.
    Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik a rendezvény iránt, ezen a napon a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.