József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

2019-05-24 16:30:00

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, vasárnap menjen el szavazni, és voksát adja a Fidesz-KDNP-re - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese pénteken Budapesten. 

    A kormánypárti politikus közölte: ha az Európai Parlamentben és a brüsszeli vezetésben a bevándorláspárti erők maradnak többségben, netán még nagyobb is lesz a támogatottságuk, akkor fel fogják gyorsítani a bevándorlók betelepítését Európába, és "ránk fogják kényszeríteni" a kötelező betelepítési kvótát. Hozzátette: számos tervet készítettek erre vonatkozóan. 
    Azokban az országokban, ahol engedtek a nyomásnak, és beengedték, betelepítették a migránsokat, ott az emberek már fizetik a migránskvóták árát - mondta a fideszes politikus.
    Böröcz László Németországot hozta példaként, ahol elképesztően nagy összeget, 23 milliárd eurót (7500 milliárd forintot) - a német költségvetés mintegy 7-8 százalékát - fizetik ki a bevándorlók támogatására. Ez annyi pénz, amennyit Európa hét év alatt fizet ki Magyarország számára - érzékeltette. 
    Kiemelte: ezt a forrást a migránsok lakhatására, segélyezésére, szociális, egészségügyi és oktatási ellátásra költik. Ezt a pénzt fizetik meg a német emberek, ami csak az elmúlt évben 700 milliárd forintnak megfelelő euróval lett magasabb. 
    Böröcz László figyelmeztetett: minden tagállamra ez vár, ha Brüsszel rákényszeríti a migránskvótát. A németek már megfizetik a migránskvóta árát, ezért vasárnap mindenkinek el kell menni szavazni, hogy megállítsuk a bevándorláspárti erőket - mondta.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány