Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: meg kell üzenni Brüsszelnek, hogy a bevándorlást meg kell állítani

2019-05-08 19:46:06

A május 26-i európai parlamenti (EP-) választás lehetőség mindenki számára, hogy hangosan és egyértelműen üzenje meg Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani - hangoztatta Deutsch Tamás Fidesz-KDNP-s EP-képviselő a szerdán a főváros I. kerületében tartott lakossági fórum előtt újságíróknak. 

    Deutsch Tamás, aki a mostani választáson is a kormánypártok jelöltje, utalva az uniós csúcsjelöltek előző napi vitájára, azt mondta: a bevándorláspárti szocialisták jelöltje, Frans Timmermans megint egyértelművé tette, hogy az Európai Bizottság elnökeként a bevándorlók tömeges betelepítése érdekében cselekedne. Szolidáris menekültügyi rendszerről beszélt, de sok százmillió európai polgár jól tudja, hogy ez nem jelent mást, mint az illegális migráció egyszerű trükkel legális migrációvá változtatását, illetve az unió és Magyarország déli határán felhúzott kerítés lebontását, valamint a kötelező be- és áttelepítési kvóták megvalósítását, a migránskártyák további működtetését - fűzte hozzá.
    A vita világossá tette: óriási a tétje a május 26-i voksolásnak, de óriási a lehetőség is egyúttal mindenki számára - fogalmazott Deutsch Tamás, aki mindenkit arra biztatott, menjen el szavazni. 
    "Mi, magyar polgárok minél hangosabban és minél egyértelműbben üzenjük meg Brüsszelnek, hogy a bevándorlást meg kell állítani. Üzenjük meg Brüsszelnek, hogy mi, magyarok a hazánkat, Magyarországot szeretnénk magyar országnak megtartani, üzenjük meg hangosan és egyértelműen a bevándorláspárti brüsszeli bürokratáknak", hogy meg kell állítani a bevándorlást, hogy Európa az európaiaké maradhasson - mondta.
    Kitért Ujhelyi István szocialista EP-jelölt nyilatkozatára is, amelyben kerítésmentes Európáról beszélt. Deutsch Tamás azt mondta: a kerítésmentes Európa nem jelent mást, mint a magyar Országgyűlés által meghozott, a műszaki és jogi határvédelem intézményét jelentő döntések visszavonását. A határkerítés elbontása újra lefegyverezné Magyarországot, újra tömegesen, minden ellenőrzés nélkül illegális migránsok áradata léphetne be a határon - tette hozzá. 
    Értékelése szerint az EP-választáson a Fidesz és a KDNP bevándorlást határozottan elutasító nemzeti listájával szemben az ellenzéki pártok bevándorláspárti politikát képviselő listái állnak szemben. 
    Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) I. kerületi polgármester arról beszélt: remélik, hogy az EP-választás demokráciapróba lesz. Nagyon fontos, hogy az európai intézmények visszanyerjék hitelességüket, hiszen csak demokratikus felhatalmazás, erős választópolgári akarat alapján működhetnek Európában - mondta a kormánypárti politikus.
    Hozzátette: a választás tétje, hogy milyen irányt, milyen jövőt szabnak Európának. Arra buzdítják a választópolgárokat, minél nagyobb számban menjenek el, és mondják el véleményüket - közölte.