Gedeon napja van. | 2024.03.28

Célegyenesben a 26. számú főút - 2022-ig megépül Sajószentpéter-Berente elkerülő szakasza

2019-05-08 19:40:06

Szerdán délelőtt Demeter Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón jelentette be a 26. számú főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakaszának megépítését. Borsod–Abaúj–Zemplén megye 4-es választókerületének elnöke, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a kormány idén március hatodikán fogadta el a 26-os főút Sajószentpéter-Berente elkerülő szakaszának megépítését.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója

Az itt élők életében, de nyugodtan elmondhatom, hogy országgyűlési képviselőként a térségben végzett munkámban is mérföldkövet jelent ez a fontos bejelentés. Eljött végre ez a pillanat, amire oly sokat vártunk, amelyért olyan sokat tettünk, és eljött végre az az idő, amikor a szócsatákat, tettek váltották fel a huszonhatos út ügyében. Ehhez persze kellett, hogy olyan vezetése legyen az országnak, amely fejlődő gazdaságot, folyamatosan növekvő gazdasági eredményeket tud elérni – mondta Demeter Zoltán a sajtótájékoztatón.

A képviselő még elmondta, hogy a beruházással javul a települések levegőjének minősége, és csökken az átmenő forgalom.
A tervek szerint a 10,5 kilométeres útszakasz építése két ütemben, 2020 tavaszán kezdődik, és 2022 harmadik negyedévében adhatják át. A beruházás összértéke meghaladja a 21 milliárd forintot.