Emma napja van. | 2024.04.19

Az elektronikus demokráciáról tartanak konferenciát a közszolgálati egyetemen

2019-05-02 09:24:00

A Közép- és Kelet-európai elektronikus demokráciáról és elektronikus kormányzásról tartanak kétnapos konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) csütörtökön és pénteken.

    A hatodik alkalommal megrendezendő "CEEEGOV days" egyik fő témája a kibervédelem lesz.
    Az NKE közleményében azt írta, hogy a magyar elektronikus közigazgatás jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, a nemzetközi összehasonlítások szerint azonban még mindig nagy a lemaradása más államokhoz viszonyítva. 
    Az NKE által szervezett tudományos konferencián két nap alatt, 14 szakmai szekcióban negyvennél több prezentációt hallgathatnak meg az érdeklődők.
    A magyarországi szakemberek mellett olyan neves külföldi előadók gondolatait is megismerhetik a résztvevők, mint például a többszörös "Best Paper Award"-díjas Alois Paulin, aki a kvantumköltségvetésről szól majd, vagy a szintén többszörös díjazott Catalin Vrabie, aki az okosvárosokkal kapcsolatos legújabb fejlesztésekről tart előadást. Emellett szó lesz a mobil elektronikus kormányzásról, a közösségi média állami szabályozásának lehetőségeiről és a digitális kompetenciák rendészeti alkalmazásáról.
    A pénteki záróeseményen a legjobb elméleti, illetve gyakorlati tanulmányt díjazzák, és átadják a "közönségkedvenc" díjat is.