Emma napja van. | 2024.04.19

Emmi: valós igényekre valós válaszokat ad a kormány családvédelmi akcióterve

2019-04-27 15:41:00

A kormány valós igényekre valós válaszokat ad a családvédelmi akciótervvel, amelynek része, hogy a családok hétszemélyes autóra akár 2,5 millió forintos, vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatnak - mondta Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten.

    A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett "7+ üléses hétvége" elnevezésű rendezvényen a helyettes államtitkár azt mondta, ezzel a segítséggel a családok álmodozása tervezésbe fordulhat. Emellett megköszönte a NOE támogatását és stratégiai partnerségét, amelynek keretében folyamatosan jelzik a kormány felé, hogy milyen támogatási formákkal tudnának még segíteni a családoknak.
    Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke azt hangsúlyozta, hogy ha az egyesület képvisel valamit, akkor a mögött valós érdek, a családok érdekei állnak, és bízott benne, hogy a családvédelmi akcióterv hét pontja minden családnak akkora örömöt fog jelenteni, mint az új autójuk kiválasztása.
    Az egyesület Vasúttörténeti Parkban tartott rendezvényén az érdeklődők az autógyártók hét vagy annál több személyes modelljeit ismerhetik meg. Kardosné Gyurkó Katalin elmondása szerint a rendezvényre az előzetes regisztráció alapján a hétvégén több mint 9 ezer látogatót várnak.