Csongor napja van. | 2024.04.16

A tánc világnapja - Az M5 kulturális csatorna is beszámol az eseményekről

2019-04-27 15:05:00

Az M5 kulturális csatorna is kapcsolódik a tánc világnapi eseményekhez: vasárnap helyszíni bejelentkezésekkel tudósítanak az első alkalommal megrendezett Nagy Táncválasztó budapesti és vidéki programjairól - tájékoztatta Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-t.

    Az április 29-iki világnaphoz kapcsolódva a Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a Magyar Táncművészeti Egyetem közösen szervezi meg vasárnap a rendezvényt. A Nagy Táncválasztóra az óvodás korúaktól a felnőttekig hét műfajban várják a tánc iránt érdeklődőket az előzetes regisztrációval ingyenesen látogatható órákra Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetemen, vidéken pedig Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged táncképző iskoláiban.
    Siklósi Beatrix elmondta: az M5 kulturális csatorna tudósítói a nap folyamán többször is bejelentkeznek majd a budapesti, győri és pécsi helyszínekről, ahol a nézők betekinthetnek a különböző táncórákba, a tánc talkshow elnevezésű blokkban pedig ismert táncművészek mesélnek majd pályájukról, valamint arról, hogy mit jelent számukra, miben változtatta meg az életüket az, hogy táncművészek lettek.
    A helyszínekre látogatók amellett, hogy táncórákon vehetnek részt és beszélhetnek az ismert előadókkal, több táncfilmet és táncelőadást is megtekinthetnek.
    A csatornaigazgató kiemelte: a Nagy Táncválasztó rendezvény célja, hogy megszerettesse az emberekkel ezt a művészeti ágat és bármilyen korosztályban kedvet csináljon a különböző stílusok kipróbálásához, de az utánpótlásképzéshez is szeretne hozzájárulni. Az M5 kulturális csatorna tematikus műsorfolyamának felelős szerkesztője Búzási Zoltán, aki csapatával azok számára is bepillantást enged a tánc világába és a sokszínű programokba, akiknek ezen a napon nem lesz lehetőségük elmenni az egyes helyszínekre.