Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pócs: a választás tétje a biztonság

2019-04-25 14:12:00

Egészen másról szól az idei európai uniós választás, mint a megelőző, hiszen "a biztonságunk" a tét - jelentette ki Pócs János csütörtök reggel Jászfelsőszentgyörgyön.

    A térség fideszes országgyűlési képviselője a Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben szervezett aláírásgyűjtésen újságíróknak elmondta: a Jászfelsőszentgyörgyön tapasztalható jó közbiztonság is tétje a következő európai uniós választásnak és az emberek érzik ezt.
    A településen élők nem szeretnék, ha migránsokat telepítenének be, és a visszajelzések alapján kétség nem fér hozzá: ha az országra "rátelepítik" a migránsokat, akkor előbb vagy utóbb "rá fogják telepíteni" a Jászfelsőszentgyörgyhöz hasonló méretű településekre is - mondta.
    Jászfelsőszentgyörgy egy békés, nyugodt kistelepülés, amely komoly gazdaságfejlesztő programon van túl, megépült az úthálózat, megvalósult a belvízelvezetés, a szennyvíz- és csatornaberuházás - sorolta. Hozzátette: mindez nagymértékben köszönhető a kormány elmúlt nyolc-tíz évben elért gazdaságfejlesztési programjának.
    A képviselő azt mondta: Jászfelsőszentgyörgyön egy mélyen vallásos keresztény közösség él, értik az emberek a kereszténység üzenetét, miközben látható, hogy Európában a "keresztények üldözésnek vannak kitéve".
    Szólt arról, hogy a jászok hagyományát az ott élő emberek szeretnék megőrizni. A redemptio (megváltás) során mintegy kétszázhetven évvel ezelőtt a jászok összefogtak és megváltották önállóságukat azért, hogy "ne mások döntsenek a fejük fölött" - emlékeztetett. 
    Most is ezért gyűjtenek aláírást és erősítik Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját - jegyezte meg Pócs János. Közölte: mindenki érti ennek az üzenetét, a sok-sok aláíráson túl már csak az a tét, hogy az emberek május 26-án a szavazatukkal is erősítsék ezt a "történelmi jelentőségű pillanatot".