Gedeon napja van. | 2024.03.28

A honvédségi légi kutató-mentők gyorsan a nyomára bukkantak a Bakonyszentlászlóról eltűnt férfinak

2019-04-19 08:18:00

Gyorsan a nyomára bukkant egy Bakonyszentlászlóról eltűnt férfinak szerdán a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálata - közölte a Szolnok 86-os Helikopter Bázis Rubik szállítóhelikopter-zászlóaljának 5. rajparancsnoka a Pápai Bázisrepülőtéren csütörtökön az MTI-vel.

    Udvardi Róbert elmondta: szerdán 17 óra körül riasztották a Mi-17-es helikopter személyzetét a pápai repülőtérről légvonalban mintegy 25 kilométerre fekvő Bakonyszentlászló közelébe, ahol egy eltűnt férfit kellett megtalálniuk. 
    A kezdetben párhuzamos pásztával, majd pedig a földi egységek által meghatározott területen mintegy száz méter magasságból kis sebesség mellett folytatott keresés hamar eredményt hozott, majd miután a rendőrök biztosították a helyszínt, a helikopter egészségügyi személyzete is részt vett a férfi ellátásában.
    A honvédség légi kutató-mentői Szolnokon és Pápán teljesítenek szolgálatot, egy helikopter hatfős személyzetből áll - közölte a rajparancsnok. A szerdai bevetésen a két pilóta és a fedélzeti technikus szolnoki, a felcser és a két ejtőernyős pápai volt. 
    Udvardi Róbert elmondása szerint évente egyre több alkalommal használják ki a honvédség légi kutató-mentő szolgálatának képességeit. Éves szinten több mint húsz éles bevetésük van, tavaly Mór térségében csörlő segítségével mentettek ki egy sérült hegymászót, de lezuhant kisrepülőt is kutattak már fel.
    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, szerda délután Bakonyszentlászlón egy zavart állapotú férfi hastájékon többször megszúrta magát, majd otthonából a közeli erdőbe futott. Az erdőben megtalált férfit tájékoztatásuk szerint a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.