Auguszta napja van. | 2024.03.29

Változatos programok Szombathelyen

2019-04-07 17:47:00

Változatos programokkal ünneplik a magyar költészet napját Szombathelyen; óriás puzzle kirakása, verses délután, hangos képregény bemutatása, lakáskoncert szerepel a kínálatban.

    Április 11-én délelőtt Szombathelyen, a megyei művelődési és ifjúsági központ előtti téren Ady Endre halálának 100. évfordulójához is kapcsolódva flashmobbal emlékeznek a költőre, amelyben diákok egy hatalmas, százdarabos puzzle ötvenszer ötven centiméteres darabjait emelik a fejük fölé, a fotódarabok pedig egymáshoz illesztve adják ki a költő képmását- tájékoztatott Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa.
    Hozzáfűzte: délután öt órakor szintén Szombathelyen, a Március 15. téren a hangoskönyvek mintájára egy "hangos képregény" bemutatóját láthatják és hallhatják a résztvevők Nyugat + Zombik címmel.
    A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban Balló László költővel találkozhatnak az érdeklődők, akinek egyik versét Szabó Tibor színművész mondja el, majd Rozán Eszter író adja elő a költő néhány versét, saját megzenésítésében.
    A Weöres Sándor Színházban a költészet napján az esti előadásokra érkező közönség a nézőtérnyitás előtt egy rövid, váratlan performansz keretében Antal D. Csaba előadásában hallhatja Kántor Péter A könyvespolc előtt című versét.
    Április 13-án szombaton délután öt órától Szombathelyen, az Almássy László utca 10. szám alatt
zenél a Rózsabors Műhely, amely második alkalommal rendez lakáskoncertet a vasi megyeszékhelyen. A koncerten vasi kortárs költők közreműködnek, Devecsery László, Döme Zsuzsa, Kelemen Zoltán, Nagy Róbert, Pődör György, Tóthárpád Ferenc mondanak részleteket verseikből.