Auguszta napja van. | 2024.03.29

ELBIR: Mit tegyen, hogy ne váljon az unokázós csalók áldozatává

2019-04-04 16:59:00

Az úgynevezett unokázós csalók trükkjeivel és azok kivédésével foglalkozik az ELBIR aktuális kiadványa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya elkészítette, majd megküldte az érintetteknek az aktuális témájú hírlevelét. A reciklika többek között azokra a kérdésekre ad választ, hogy voltaképpen mi is az az unokázós csalás, ennek milyen formái vannak, és hogy miért pont az időskorúak a sértettek. De legfőképpen arra ad választ a kiadvány, miként védhetőek ki az effajta támadások és mit tegyünk, ha megtörtént a baj.

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére 2005 júliusában hozták létre az Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszert (ELBIR).

Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai számára a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat.

 

A hírlevelek korábbi számai, valamint egyéb hasznos információk is megtekinthetők a B-A-Z Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálat honlapján: http://bunmegelozes.eu/index.html.