Auguszta napja van. | 2024.03.29

Értékelték a megye közbiztonságát

2019-04-02 14:40:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (MBB) 2019. március 28-án Dédestapolcsányban tartotta éves ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Az évértékelőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek és szakemberek is.

Kovács Béla r. ezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének rendezvényt megnyitó szavai után a házigazda Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője Dr. Bakk Richárd r. alezredes szólalt fel. Ezt követően Pitkó László r. alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, az MBB ügyvezető elnöke, valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt egy év baleseti helyzetéről.

A bizottság célul tűzte ki a balesetek csökkenő tendenciájának elérését, különös figyelmet fordítva a gyalogos- és kerékpáros balesetek megelőzésére. Az ülésen ismertették továbbá, hogy számos, a balesetek megelőzését szolgáló kezdeményezést indítottak útjára közös erőfeszítéssel az MBB tagjai, melyek további sikere közös érdekünk és felelősségünk!