Márk napja van. | 2024.04.25

Új vezérigazgató az AutoWallisnál 

2019-04-01 15:38:00

Ormosy Gábort nevezte ki vezérigazgatójának az AutoWallis Nyrt. - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. 

    Az előző vezérigazgató, Prutkay Zoltán február végén távozott posztjáról.
    A közlemény szerint Ormosy Gábor 2004-től a Wallis Autó Holding pénzügyi igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként dolgozott, ezt követően pedig a Wallis Csoport pénzügyi igazgatói feladatait látta el. 2006-tól a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként megalapított, a kkv-k uniós támogatásainak adminisztrálásáért felelős MAG Zrt. vezérigazgatója volt, majd egyebek mellett az MKB Banknál és a Veolia csoportnál töltött be vezető pozíciókat.
    Az autóipari befektetésekre fókuszáló AutoWallis részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik. A csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagja a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna és a Wallis Autókölcsönző.