Andrea napja van. | 2024.04.18

Juan Diego Flórez ad koncertet Budapesten

2019-03-30 11:35:00

Juan Diego Flórez tenor ad koncertet október 22-én a Papp László Budapest Sportarénában, a legnépszerűbb operaáriákból és operettekből összeállított műsort az Óbudai Danubia Zenekar kíséri - közölték a szervezők az MTI-vel.

    A perui operaénekes repertoárját eleinte Bellini-, Donizetti- és Rossini-szerepek alkották, majd amint hangja érettebbé és előadásmódja erőteljesebbé vált, ez a repertoár Mozart-, Verdi- és Puccini-áriákkal is bővült.
    Első komoly fellépését egy beugró szerepnek köszönheti, amikor 1996-ban, 23 éves korában helyettesítette a megbetegedett tenort a Rossini Fesztiválon. Juan Diego Flórez még ugyanabban az évben a milánói Scala közönségének is bemutatkozhatott, amit a londoni Covent Garden, majd a New York-i Metropolitan és a bécsi opera követett.
    Juan Diego Flórez hangja a bel canto tenorok között is ritka kincs, New Yorktól Japánig jelenleg a legkeresettebb és legtöbbet foglalkoztatott tenorok egyike. Hazájában, Peruban a legmagasabb kitüntetések tulajdonosa, de bélyeget is bocsátottak ki az arcképével.