Auguszta napja van. | 2024.03.29

Itthonról Otthonra gyermekeknek!

2019-03-28 20:05:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának nagyon fontos, hogy a fogyasztók a kiváló minőséget összekapcsolják a magyar eredettel, valamint kiemelt tevékenysége az agrárgazdaság és az élelmiszeripar hazai népszerűsítése, illetve a gazdálkodók és a hazai élelmiszer-előállítók iránti bizalom kiépítése.

Ezeket szem előtt tartva, a köztestület több fronton is felvállalta, hogy segíti a magyar gyümölcsöt és zöldséget önálló, megkülönböztethető márkaként pozícionálni. A NAK ennek megfelelően végzi ismeretterjesztő és edukációs kampányát is, amely során kibővített eszköztárral szólítja meg a hazai lakosságot, ezáltal segítve tagjait. Az akció keretében működik például a kamara „Itthonról Otthonra” nevű életmód témájú Facebook-oldala,ahol egész évben olyan látásmódformáló üzeneteket juttat el szórakoztató formában, amelyek segítik a hazai termékekbe vetett bizalom erősítését.
Az előbbi programhoz kapcsolódva, a NAK 2017. november közepén indította el iskolai tájékoztató fórumsorozatát, amelynek keretében minden megyeszékhelyen egy-egy általános és középiskolában szervezett előadásokat a mezőgazdaság sokszínűségéről, a tudatos vásárlásra és az egészségtudatos táplálkozásra, valamint a zöldség- és gyümölcsfogyasztásra fókuszálva. A rendezvények kimondott célja volt, hogy a fiatalokból a változó trendekre nyitott, azokat befogadó és tudatosan vásárló célcsoportot hozzanak létre. A fórumsorozat előadásait Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője tartotta, országszerte mintegy száz helyi termelő bevonásával, akiknek termékeit megkóstolhatták a diákok.
Borsod megyei helyi termelők, akiknek termékeit a diákok megkóstolhatták:
- Pyrus 94. Kft – Iskolagyümölcs-program Gyümölcslé
- Diósgyőri Vitéz kolbász
- Lezák Zoltán Sütőüzeme – egészséges pékárú
- Pásztor sajt – kézműves sajt
- Czinagro Kft. – alma, 100%-os almalé