Andrea napja van. | 2024.04.18

Ezer munkahely közül válogathattak a miskolci állásbörzén

2019-03-27 16:15:00

Hatvanhárom munkáltató, 116 munkakörben több mint 1000 állást ajánlott szerdán a miskolci állásbörzén, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal foglalkoztatási, munkaügyi és munkavédelmi főosztálya rendezett.

    Villanyszerelőket, hegesztőket, szakácsokat, gépkezelőket, lakatosokat, kőműveseket, gépi fogácsolókat, asztalosokat kerestek, csakúgy, mint mérnököket, pénzügyi-számviteli szakembereket, raktárosokat, takarítókat is.
    Demeter Ervin megyei kormánymegbízott az állásbörze megnyitóján arról beszélt, hogy a megyében a munkanélküliek száma csökken, a munkaerőhiány nő, egyre több munkaadó keres szakembereket. Az állásbörze célja a vállalati igényeken alapuló minőségi munkaerőközvetítés elősegítése, a munkáltatók és álláskeresők közvetlen találkozása, a kormányhivatal munkaerőpiaci programjainak - bértámogatások, képzések, munkaerőpiaci szolgáltatások - bemutatása. A megyei kormányhivatal kiemelt feladatának mondta az összhang megteremtését a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldala között, a cégek munkaerőigényének hatékony, gyors kielégítését.
    A miskolci állásbörzére felnőttek, a középiskola és az egyetem befejezése előtt álló fiatalok egyaránt elmentek.