Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: Gyurcsányéknak megint az fáj, ha nő a gyermekes családok támogatása

2019-03-27 10:15:00

A Fidesz szerint a családvédelmi törvény parlamenti vitájából és egyéb nyilatkozatokból az derült ki: "Gyurcsányéknak megint az fáj", ha nő a gyermekes családok támogatása.

    Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai sorra támadják a családvédelmi akciótervet. 
    Bauer Tamás kijelentette, hogy a gyermekes családok támogatása rossz irány, ezért arra nemmel kell szavazni, egy írásában pedig azt fejtegette, hogy perverzek a családtámogatások, és nem helyes, ha a gyermekes családok vagyonát növeli a kormány - idézte fel a képviselő, hozzátéve: a DK-s politikus szerint a saját otthon vásárlását sem kellene támogatni, és korábban arról is beszélt, hogy a migrációt kellene támogatni a családok helyett.
    Zsigmond Barna Pál kijelentette, hogy Gyurcsány Ferencék kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekes családoktól. Azzal kezdték, hogy elvonták az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, elvették a hároméves gyest, adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották a családokat - sorolta. 
    A Fidesz politikusa szerint ha tehetnék, a DK-sok megint elvennének a gyermekes családoktól és a migránsoknak adnának, hiszen nyíltan bevándorláspártiak, Európa és Magyarország migránsokkal való betelepítésén dolgoznak.