Auguszta napja van. | 2024.03.29

Orbán Balázs: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros támogatta baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt

2019-03-22 09:30:00

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerint a Fidesz nyerte meg a néppárti csatát, olyan jó kompromisszum született, amely az Európai Néppártot (EPP) segíti.

    Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta: az EPP "bevándorláspárti ága" és a Soros György által támogatott baloldali pártok nem tudták kizáratni a Fideszt, így sikerült megőrizni a néppárt egységét.
    A Fidesz javaslatát fogadták el végül, amely szerint létrejön a vizsgálóbizottság, a magyar kormánypárt pedig önkéntesen nem gyakorolja tagsági jogait a néppártban - tette hozzá.
    "Egyébként én úgy látom, hogy magyar szempontból az európai parlamenti párttagság az sosem cél - mindegy, hogy ez melyik pártnak a tagságát jelenti -, hanem egy eszköz, amin keresztül a kormánypártok és a kormány Magyarország érdekeit tudja az Európai Parlamentben képviselni" - mondta.
    Tehát a vita kimenetele attól függ, hogy Magyarország milyen konstrukcióban tudja hosszú távon az érdekeit képviselni, milyen konstrukcióban tud szövetségeseket találni az európai keresztény értékek védelmére és a migráció megállítására - fűzte hozzá.
    Az államtitkár a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában a pénteken a Várkert Bazárban kezdődő migrációs konferenciáról azt közölte, itthon még nem volt és Európában is csak ritkán szerveznek ilyen nagyszabású rendezvényt.
    A magyar migrációs politikának van egy "intellektuális, szellemi gravitációs ereje", tehát egy igazodási pont. Azok, akik aggódnak az illegális migráció miatt, akik a határok megvédésére, a nemzetállamok továbbélésére szeretnének fókuszálni - legyenek azok politikusok vagy szakértők -, azok számára Magyarország jó referenciává vált, és őket hívták a konferenciára - tette hozzá.