Csongor napja van. | 2024.04.16

Megbukott az ózdi közgyűlésben Janiczak Dávid jobbikos polgármester útfejlesztő terve

2019-03-22 07:13:54

Minden szentnek maga felé hajlik a keze – tartja a bölcs népi mondás, ami igaz Ózd jobbikos városvezetésére is, a március 21-én beterjesztett útfejlesztések kapcsán. Vagy mondhatnánk meztelen a király. Ez a közmondás nem Janiczak Dávid ózdi polgármester (Jobbik) közröhejt kiváltó irodai meztelenségére utal, hanem Gyurcsánnyal, a véreskezű Apró Antal unokájával, Gyurcsányné Dobrev Klárával, a posztkommunistákkal összefogó Jobbik, benne ózdi szervezetének valódi természetét mutatja meg. 

Borsod megye második legnépesebb városában, rövidesen elérkezik az igazság pillanata az őszi önkormányzati választás (rém)képében. „Veled vagyunk Dávidnak”, és a köré csoportosult, a nehéz helyzetben lévő városból királyi módon megélő, politikusoknak egyáltalán nem nevezhető perc- és érdekembereknek számot kell adni az öt évvel korábbi esztelen ígérgetéseikről, amiből az égvilágon semmi nem valósult meg egy nyomorúságos köztéri budin kívül. 

Elfogyott a levegő Janiczak Dávid körül (Önkormányzati testületi ülés 2019.03.21. Forrás ozd.hu)

Ne legyünk igazságtalanok, mert a nyilvános budi nem egyszerű falusi árnyékszék, hanem szalagátvágással felavatott, modern, könnyítésre szolgáló építmény, amely Ózd belvárosában megtestesíti Janiczak Dávid és a Jobbik, városért végzett ötéves munkáját.

Ennyi!

Ózd fele járva nem látható szélborzolta szőlőültetvények, az ózdiak és a turisták nem kortyolgatják a helyi borkultúra termékeit a polgármester álmaiban létező étteremben, nem töri meg a horizontot a szélerőmű monoton forgó lapátja. 

"Az utóbbi években az elvándorlás, a lakosság elöregedése drámai mértékben felgyorsult Ózdon. A nagyhangú, hatásvadász választási ígéretek ellenére, nem történt változás a város gazdasági életében."

Nem túlzás kijelenteni, 2014-ben Janiczak és a Jobbik térnyerésével megtört Ózd tervszerű fejlődése. Ötéves vezetésük visszavetette a város fejlődését. Putnok felől a 26-os főúton haladva, Ózd inkább hasonlít egy olyan településre, amelynek régi, háborús sebei még nem gyógyultak be.

Hét képviselő igen, hét képviselő nem az útprojektre

Fekete nap március 21-e Janiczak Dávid polgármester és Andy Vajna halálán gusztustalan módon viccelődő Fidrus Péter alpolgármester életében. Átláttak rajtuk azok a független képviselők, akik eddig támogatták elképzeléseiket, de most nem szavazták meg csak a fél Ózdot érintő útfejlesztési elképzelésüket, amelyből pont a független képviselők körzetei maradtak ki.

A megbukott útfejlesztési tervük szerint öt választókerületben, pontosan Ózd egyik felében (ezek a választókörzetek a városvezetők körzetei) újultak volna meg az utak, a többi öt választókerületben nem, azaz Ózd másik fele nem számít.

„A tervek szerint a 150 millió forintos keretösszeg Zsuponyó Anett, Janiczak Dávid, Tartó Lajos, dr. Kósné Dargai Rita és a Fidrus Péter választókerületében lett volna elköltve.”

„A költségvetési rendeletben elkülönített útfelújítási alapról szóló előterjesztés 10 választókerületből ötöt érintett volna hátrányosan, ezt a megkülönböztetést pedig már a korábban a város vezetői mellett szavazó képviselők sem tudták felvállalni.”

Janiczak Dávid facebookos oldalán magyarázza a magyarázhatatlant. Az útfejlesztésből kimaradt öt körzetben élő polgároknak el kellene gondolkozni azon, hogy miért érnek kevesebbet, mint a „veled vagyunk Dávidnak” és jobbikos körének körzetében lakó ózdiak.