Hella napja van. | 2020.05.27 | MNB középárfolyam:

Nagy István: egymilliárd eurós mezőgazdasági fejlesztés kezdődik Hegyeshalom és Bezenye térségében

2019-03-20 12:29:18

Egymilliárd eurós mezőgazdasági fejlesztés kezdődik Hegyeshalom és Bezenye térségében - mondta az agrárminiszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

    Nagy István hozzátette: ez a beruházás korszakváltást jelent a magyar agráriumban, mert ez által a precíziós gazdálkodás terén komoly előrelépéseket tehet az ország.
    Elmondta: a beruházásért felelős német vállalat harminc hektáron üvegházat, ötven hektáron szabadföldi kertészetet és szintén ötven hektáron feldolgozó- és logisztikai központot hoz létre, ahonnan a termékeket Európa-szerte szállítják majd. Szavai szerint ez a régió gazdáinak nagy segítség, hiszen a beruházó vállalja a termények feldolgozását, emellett szervezni kívánja a zöldség és az erdei gyümölcs feldolgozását, és kiszállítását Magyarország más területeiről, illetve a határon túlról érkező terményeknek is. A beruházás által a német vállalat ötezer új munkahelyet teremt majd és vállalta, hogy alkalmazottjainak egy új "települést" - ingatlanokat, a megfelelő kiszolgáló infrastruktúrával együtt - épít a térségben. 
    A létrejövő feldolgozó kapacitás az egész környéket, sőt Magyarország zöldség- és növénytermesztést is befolyásolja majd - hangsúlyozta Nagy István.