Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új-zélandi mecsetekben gyilkoltak - negyven halott

2019-03-15 09:40:00

Új-Zélandon szörnyű mészárlást követtek el helyi idő szerint pénteken délután Christchurchben két mecsetnél. Az előzetes hírek szerint 40-en haltak meg és 20-an sebesültek meg a miniszterelnök bejelentése szerint. Négy személyt (3 férfi, 1 nő) őrizetbe vettek.

A békés, csendes országban a soha nem látott terrorakciót követően megemelték a biztonsági készültséget. Két autóbombát is találtak, de hatástalanították a tűzszerészek. Megtervezett és szervezett akcióról van szó - a biztonsági erők pedig nem álltak a helyzet magaslatán, az egyik elkövető például 17 percen át online közvetítette a mészárlást. Az időpont választáskor biztosra mentek, lévén a muszlimoknál a péntek déli ima a fő ima, mint a keresztényeknél a vasárnap délelőtti mise.

A miniszterelnök bejelentette, hogy felülvizsgálják a fegyverviselés szabályozó törvényt. Eső után köpönyeg... A felvételen látható SG sörétes puskának kis távolságra borzalmas romboló hatása van az élőerőre, de akár gipszkarton falon át is halálos lehet...

Ide, ilyen tragédiákhoz vezetnek az emberekben rejlő - felszított gyűlölet. Borítékolni lehet, hogy a feldühödött muszlim világ fanatikusai majd bosszút szeretnének állni a keresztényeken... pedig meg kellene állítani a gyűlölet és az erőszak eszkalációját. Ez közös érdekünk, keresztényeknek, muszlimoknak, zsidóknak.