Andrea napja van. | 2024.04.18

Március 15-ről emlékeztek a kopjafánál Kazincbarcikán

2019-03-15 08:14:11

Kazincbarcikán, csütörtökön délután ünnepelte március tizenötödikét a polgári oldal. A megemlékezést, a hagyományokhoz híven, az Egressi Béni Művelődési Központ kertjében lévő kopjafánál tartották, melyen részt vett és beszédet mondott Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője.

Az országgyűlési képviselő beszédében felelevenítette a történelmi múltat és a magyarok legendás szabadságszeretetét. Külön kiemelte, hogy 1848-ban a magyar nemzet forradalma, erőszak nélkül, a szavak, a törvények, a diplomácia erejével elérte hogy megalakulhasson a független magyar kormány, hogy saját védelme, pénzügyi függetlensége legyen az országnak és beindulhasson a magyar törvényhozás.
Demeter Zoltán országgyűlési képviselő: - Eljött a mi 48-unk, és szükség lesz mindenkire Magyarország és Európa védelmében. ( A képre kattintva képtár nyílik.)

Nemzedékek még csak álmodni sem mertek ilyen szabadságról se előtte, se utána, mert mindig egy Birodalom (hol az oszmán, hol az osztrák, hol a szovjet birodalom) irányítása alatt éltek. 

- Mi magyarok, ahogy 1848-ban, úgy ma is szép szóval állunk ki függetlenségükért és kérjük a Birodalmat, hogy változtasson, mert Európa veszélyben van. Veszélyben van a biztonságunk, a szabadságunk, a keresztény kultúránk. 1848-ban Jellasicsot és az orosz csapatokat szabadították ránk, hogy elhallgattassanak minket. Ma brüsszeli eljárásokat, fenyegetéseket, zsoldosokból álló hálózatot szabadítanak ránk. Újra szabadságharcra kényszerítik a magyarokat, és ezt a szabadságharcot újra meg kell vívnunk - mondotta Demeter Zoltán.

A Fidelitas Kazincbarcikai Szervezetének nevében, Kaló Attila a csoport elnöke, és Knopp Richárd önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) koszorúzott. (A képre kattintva, képtár nyílik.)

Az országgyűlési képviselő párhuzamot vont a mai aktuálpolitikai történésekkel.

- Ma újabb Birodalom terjeszkedik és nyilvánosan is vállalt célja, hogy eltörölje a nemzetek Európáját és létrehozza az európai egyesült államokat, ahol az európai nemzetek ismét egy birodalmi központ hatalmi és pénzügyi érdekei alá lennének rendelve. Ahol megszűnnének a nemzetállamok, a nemzeti függetlenség és a nemzeti identitás. Az új Birodalom új, engedelmes, nemzeti identitás nélküli népet akar, ezért akarják afrikai és közel-keleti bevándorlók millióival elárasztani Európát, és annak minden egyes tagállamát.
Talpra Magyar hív a haza! Ünneplő kazincbarcikai polgárok. (A képre kattintva, képtár nyílik.)

Demeter Zoltán beszélt a május 26-i európai parlamenti választásokról is. Mint fogalmazott, a májusi választás korunk 48-a.

- Eljött a mi 48-unk, és szükség lesz mindenkire Magyarország és Európa védelmében. A tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete május 26-án az európai parlamenti választás lesz. El kell döntenünk, hogy egy bevándorlókontinensen, az európai egyesült államokban vagy a nemzetek Európájában akarunk-e élni. El kell döntenünk, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes képviselőket küldünk-e az Európai Parlamentbe. El kell döntenünk, hogy bevándorlóországban vagy a magyarok országában akarunk-e élni.

Halász Márk és Hocza Nikoletta, az Árpád Fejedelem Tagiskola tanulói elszavalták Pósa Lajos Magyar vagyok című versét (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az ünnepség koszorúzással, majd a szózat eléneklésével ért véget. Koszorúzott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz és a KDNP Kazincbarcikai Szervezete, a Fidelitas Kazincbarcikai szervezete, a Járási Hivatal, az ÉRV, a Pollack Mihály Általános Iskola, a Deák Ferenc és a Surányi Endre Szakképző Iskolák.

A megemlékezésen közreműködött a Kodály Zoltán AMI tanárai és diákjai, verset mondott Halász Márk és Hocza Nikoletta, az Árpád Fejedelem Tagiskola tanulói.

(di)