Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Fidesz nem enged

2019-03-06 16:30:00

A Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk - mondta Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szerdán újságíróknak.

Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője kedden három feltételt - a magyar kormány Brüsszel elleni kampányának leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, és a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti megmaradásának biztosítását - nevezett meg, amelynek teljesülése esetén elkerülhető a Fidesz EPP-tagságának megszüntetése.

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: az Európai Néppárton belül a vita a bevándorlásról szól, a Fidesz pedig mindenkinek, így Manfred Webernek a véleményét is meghallgatja.     

"Az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása a Fidesznek, ugyanakkor fontosabb a pártfegyelemnél. Ebben nem tudunk engedni" - jelentette ki.

A CEU-ra vonatkozó kérdésre válaszolva a Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a "Soros-hálózat minden követ megmozgat a saját érdekeinek a képviseletében". Hozzátette: Budapesten működik a Közép-európai Egyetem, megfelelően a magyar törvényeknek, az oktatás pedig nemzeti hatáskörben eldöntendő téma, így az ezzel kapcsolatos kritika nem megalapozott.

Megjegyezte: Magyarországon minden oktatási intézményre ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak, és mindenkinek be kell tartania ezeket, még Soros György egyetemének is.