Auguszta napja van. | 2024.03.29

Századvég: a migránsok miatt lassan kezelhetetlenné válik a helyzet Németországban

2019-03-05 14:28:40

Az illegális bevándorlók visszaélései miatt lassan kezelhetetlenné válik a helyzet Németországban - írta az MTI-hez kedden eljuttatott elemzésében a Századvég Alapítvány.

    Az migráció árnyoldalainak tekintetében Németország az "állatorvosi ló". Az ottani migránsok "trükkjei" és a látható biztonsági kockázatok jelzik, mekkora veszélyt jelent az európai országok biztonságára és szociális alrendszereire a harmadik világbeli országokból érkező parttalan migráció - írták.
    2016. június 30-án mintegy 550 ezer jogerősen elutasított menedékkérő tartózkodott Németországban, közülük 406 ezren már több mint hat éve - olvasható a közleményben.
    A Századvég Alapítvány számos más adattal mutatja be a német migrációs helyzetet, az illegális bevándorlók gazdasági hasznához fűzött reményeknek ellentmondó adatokat. 
    "A migrációnak az a fajta megközelítése és kezelésmódja, amelyben a német elitek az elmúlt fél évtizedben hinni akartak, sehová nem vezet, és hosszabb távon éppen ez lesz, ami aláássa majd a német gazdaság versenyképességét és a jóléti államot" - fogalmaztak.
    "Ha a német elit ezen a tévúton halad tovább, Németország a továbbiakban megszűnik a rend és a biztonság országának lenni" - tették hozzá.