Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fejlesztések a miskolci megyei kórházban

2019-03-04 15:25:52

Új rendelőkkel és eszközökkel bővült a kardiológiai szakellátás Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a 70 millió forintos saját forrásból megvalósult beruházásról hétfőn sajtótájékoztatón számoltak be az intézményben. 

    Révész János főigazgató azt mondta: a beruházás kiemelten fontos a borsodi megyeszékhelynek és a megyének egyaránt, tekintettel a népegészségügyi adatokra, valamint az egészségügyi intézményhez tartozó betegek igen magas számára.
    A fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a kapacitás bővülhet, de a komfortérzet is jelentősen javulhat - tette hozzá.
    Kiemelte: ebben a régióban magas a szív- és érrendszeri okokból bekövetkező halálozások száma, ezért rendkívül fontos, hogy ezen a területen javuljon az ellátás színvonala, hatékonyabbak legyenek a kezelések. A fejlesztések ezt a célt szolgálták.
    A főigazgató szólt arról is, hogy hat új, korszerű berendezésekkel ellátott rendelőt alakítottak ki a belgyógyászati tömbben, ez a járóbeteg-ellátási kapacitást jelentősen növeli. A fejlesztések folytatódnak, hamarosan megújul a katéteres laboratórium műszerparkja is.