Gedeon napja van. | 2024.03.28

PM: okostelefont érhetnek a pénzügyi ismeretek 

2019-03-01 08:37:00

A pénzügyi tudatosság áll a ma induló, szórakoztató és informatív, diákoknak szóló háromfordulós vetélkedő középpontjában, amelynek legjobbjai okostelefont nyerhetnek - nyilatkozta az MTI-nek Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára. A március 1-jén induló teszt célja a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése, az alapfogalmak megértetése és a felelős gondolkodás kialakítása - tette hozzá az államtitkár.

    A Pénzügyminisztérium, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a DUE Diákújságírók Egyesülete által kiírt vetélkedősorozat alkalmat ad az eddigi ismeretek felmérésére és a tudás bővítésére is. A játék célja, hogy a diákok otthonosan és magabiztosan mozogjanak a pénz világában - fejtette ki. 
    A pénzügyi alapfogalmak mellett vállalkozói és befektetői ismeretekre is szert tehetnek a tesztet kitöltő fiatalok. A három fordulóból álló játék első szakasza interneten zajlik, a legjobb eredményt elérők a további fordulókba is meghívást kapnak.
    A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közötti diákok vehetnék részt. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető. A középdöntőbe jutó játékosok közül 12-en juthatnak a döntőbe, ahol élő kvíz során derül ki, hogy ki lesz a legjobb. Az online kitöltésre május 19-éig van lehetőség, a középdöntő és a döntő június 6-án lesz a Pénzügyminisztériumban. 
    A vetélkedőt a február 25. és március 1. között zajló Pénz7 keretében indítják útjára. Az idei Pénz7-hez több mint 1200 iskola csatlakozott, 200 ezer tanuló vesz részt az eseményeken, tanórákon, a programba 700 pénzügyi és vállalkozói önkéntes kapcsolódott be.