Ervin napja van. | 2024.04.26

Vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskolát indít a BGE 

2019-02-15 09:13:00

Vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskolát indít szeptembertől a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE). A doktori iskola, amelyet Losoncz Miklós kutatóprofesszor vezet, elsősorban a kis- és középvállalkozások üzleti és menedzsment tématerületeit helyezi képzési és kutatási fókuszába - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

    Az iskolában társadalomtudományok tudományterületen, gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban, ezen belül a vállalkozások kutatásának területén kívánnak szakembereket képezni. Elsősorban gazdasági jellegű mesterszakokra épülő képzések lesznek, de az iskola nyitott más mesterszakos végzettséggel rendelkező jelentkezők előtt is, akik a vállalkozás- és gazdálkodástudományok terén kívánnak tanulmányokat folytatni - jelezték.
    Heidrich Balázs, a BGE rektora szerint az egyetem képzési kínálatának fejlesztése és az alkalmazott tudományok egyeteme rang 2016-os elnyerése mellett a vállalkozás- és gazdálkodástudományi doktori iskola indítása is kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy az intézmény sikeresen bővítette oktatási és kutatási portfólióját, mindamellett, hogy fokozatosan tudta emelni a képzések minőségét - olvasható a közleményben.