Emma napja van. | 2024.04.19

Helyettes államtitkár: a szakképző iskolák felét fejlesztették az elmúlt két évben

2019-02-12 16:58:00

A szakképzés vonzó környezetének kialakítása érdekében az elmúlt két évben a 381 intézmény csaknem felében valósult meg fejlesztés - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára kedden Komáromban.

    Pölöskei Gáborné a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola energetikai felújításának átadásán kiemelte, az intézmények korszerűsítése mellett elengedhetetlen, hogy megjelenjenek a digitális tananyagok. Ezzel új iparágak megjelenésére érzékenyebb, gyorsabban reagáló szakképzési és felnőttképzési rendszer alakítható ki, mivel 15-20 év múlva olyan szakmák jelennek meg, amelyeket ma még nem is ismerünk.
    A helyettes államtitkár hozzátette, felkészült pedagógusok nélkül nem lehet minőségi képzési rendszert működtetni. Ehhez meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a gyakorlati szakemberek alkalmanként órákat adhassanak az iskolában, a szakmai tanárok és gyakorlati oktatók továbbképzése pedig vállalati környezetben is megvalósulhasson.
    Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője elmondta, a komáromi intézmény a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési intézményfejlesztési keretéből kapott csaknem 120 millió forintot.
    A beruházás során megújult az iskolaépület tetőszerkezete és homlokzata, valamint hő- és vízszigetelése. A felújítás keretében az iskola új külsőt kapott, amely jobban illeszkedik környezetéhez.
    A Tatabányai Szakképzési Centrum tagintézményében a 2018/2019-es tanévben 306 diák tanul, elsősorban ügyvitel, közlekedés, szállítmányozás, sport, pedagógia, informatika ágazatokban.
    A jövő évtől ebben az intézményben tervezik elindítani Komárom és környéke vendéglátó szakember képzését, elsősorban szakács- és pincérképzések formájában. Az intézmény távlati fejlesztésében a turisztikai ágazati képzés is szerepel.




Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó