Auguszta napja van. | 2024.03.29

Történelmet írna a Pénzügyőr

2019-02-11 17:58:00

Első kupagyőzelmére készül szombaton a Pénzügyőr férfi röplabdacsapata, amely a Kecskeméttel csap össze a sorozat érdi fináléjában.

    A kétnapos esemény - szombaton a férfiak, vasárnap a nők lépnek parkettre - hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott: az Érd Arénához sok jó emléke kötődik a magyar röplabdázásnak. Ludvig Zsolt, a magyar szövetség főtitkára ennek kapcsán elmondta, a kétnapos esemény most is jó reklámja lesz a sportágnak.
    "Nagyon kiegyenlített a bajnoki versenyfutás, és a Magyar Kupában is születtek meglepetések. Biztos vagyok abban, hogy a nyolc csapat igazi röplabdaünnepet varázsol a parkettre" - nyilatkozott a főtitkár.
    A névadó szponzor képviseletében Horváth Magyary Nóra kommunikációs igazgató úgy fogalmazott, a K&H számára a sport támogatása nem új dolog, de a röplabda területére először "kalandoznak el". 
    Jókay Zoltán, a Pénzügyőr vezetőedzője ezt megelőzően 14 évig a Vasas női csapatát irányította, az angyalföldiekkel a tavalyi bronzérmet megelőzően nyolc kupaelsőséget ünnepelhetett. A Pénzügyőr legjobb eredménye a 2017-es ezüstérem, ellenfele, a Kecskemét eddig háromszor (1983, 1988, 2014) nyerte el a trófeát.
    "Számomra is új érzés kicsit ez a döntő, hiszen eddig női csapattal voltam itt. Ha már eddig eljutottunk, természetesen szeretnénk aranyat nyerni" - nyilatkozta a szakember.
    A csapat feladója, Magyar Bálint szerint mindkét együttes azonos esélyekkel indul neki a döntőnek, és bár még addig szerdán van egy bajnoki mérkőzésük is, már mindenki fejében ott van a szombati találkozó.
    "A Pénzügyőr eddigi 2019-es meccseit igazából ellenállás nélkül nyerte, én arra vagyok leginkább kíváncsi, mi lesz, ha ellenállásba ütköznek" - jelentette ki Dávid Zoltán, a kecskemétiek edzője, aki tréneri pályafutása első évében vezette fináléba csapatát.
    A nőknél megismétlődik a tavalyi döntő: a címvédő Nyíregyháza azzal a Békéscsabával csap össze, amelyet a bajnokságban ebben a szezonban négyből négyszer legyőzött.
    "Valóban jó a mérlegünk a viharsarkiak ellen, de ez egy egymeccses kupafináléban semmit nem jelent. Egy éve esélytelenként törtünk borsot riválisunk orra alá, a mostani döntő azon fog múlni, mentálisan ki tudja jobban feldolgozni a rá nehezedő nyomást" - jelentette ki Hollósy László vezetőedző.
    A viharsarkiak dolgát nehezíti, hogy szerdán még fontos nemzetközi kupameccs vár rájuk: a francia Saint-Raphael elleni CEV Kupa-negyeddöntő visszavágójára 3-2-es előnnyel utaznak, és ha bejutnak a négy közé, a klub történetének legjobb eredményét érik el. Baran Ádám, a BRSE elnöke ennek kapcsán elmondta: nagy küzdelmet vár vasárnap, és bár csütörtök késő este érkeznek csak haza Franciaországból, ezt nem használják kibúvónak.
    A napijegyek 1200 és 2000 forintba kerülnek.
 
    A K&H röplabda Magyar Kupa döntő programja:
    február 16., szombat:
    ---------------------
a 3. helyért: Fino Kaposvár SE-Vegyész RC Kazincbarcika 12.30
döntő: Kecskeméti RC-LV Sport Pénzügyőr SE 15.00
 
    február 17., vasárnap:
    ---------------------- 
a 3. helyért: Vasas Óbuda-Jászberény VT 12.30
döntő: Fatum Nyíregyháza - Swietelsky-Békéscsabai RSE 15.00