Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a szocialistáktól mindig csak megszorítást kaptak a nyugdíjasok 

2019-02-08 16:30:00

A szocialistáktól mindig csak megszorítást kaptak a nyugdíjasok - mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. 

    A kormánypárti politikus felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk idején elvettek egyhavi nyugdíjat, elértéktelenítették a juttatást, háromszorosára emelték a gáz árát és kétszeresére az élelmiszerek áfáját. 
    A nyugdíjasok az ellenzékre azóta sem számíthatnak - állapította meg Dunai Mónika, aki kitért arra, hogy az ellenzék rendre támadja és visszautasítja azokat az intézkedéseket, amelyeket azért hoznak, hogy az idősek, a nyugdíjasok életét megkönnyítsék. 
    Ellenezték a rezsicsökkentést, nem szavazták meg az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését sem, és támadják azt a gazdaságpolitikát, amelynek köszönhetően az elmúlt két évben nyugdíjprémiumot is tudtak fizetni - fejtette ki a fideszes politikus. 
    Dunai Mónika kiemelte: a kormánytól és a kormánypártoktól megbecsülésre és tiszteletre számíthatnak a nyugdíjasok, azt szeretnék, ha ők is részesülnének az ország gazdasági eredményeiből, hiszen évtizedeket dolgoztak ezért az országért.
    Hozzátette: 2010 óta - ahogy ígérték - megőrzik a nyugdíjak értékét. 
    A kormánypárti politikust kérdezték Gyurcsány Ferenc azon kijelentéséről is, miszerint utcai erőszakot sürget a Demokratikus Koalíció elnöke.
    Dunai Mónika kijelentette: az erőszak minden formáját elutasítja a Fidesz. Az, ami az elmúlt időszakban történik, történt Magyarországon, a Parlament üléstermén belül is, az az erőszakosság, agresszivitás megengedhetetlen, különösen egy országgyűlési képviselő, politikus esetében. Egy országgyűlési képviselőnek példát kell mutatnia, senki sem engedheti meg magának, hogy élen járjon agresszivitásban. 
    Megjegyezte: bízik abban, hogy ez a stílus nem fog sokáig tartani, mert a magyar emberek látják maguk előtt azt az utat, amelyet kulturáltan, érvek és viták során érvényesíteni lehet az Országgyűlésben.