Emma napja van. | 2024.04.19

Bakondi: az afrikai országok talpra állását nehezíti a kivándorlás növekedése

2019-01-30 14:15:00

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az afrikai országok talpra állását nehezíti a kivándorlás növekedése.

    Bakondi György az M1 aktuális csatornán szerdán azt mondta, az ENSZ-paktum és az EU migrációs politikája hibásan közelíti meg az afrikai országokban történő segítségnyújtást.
    Nem azt kell ösztönözni, hogy minél több mobilis, több nyelven beszélő és szakképesítést szerző fiatal eljöjjön a kontinensről, hanem a tehetséges fiatalok képzése révén az ottani értelmiségi réteget kell megerősíteni - tette hozzá.
    Elmondta: a magyar kormány a többi között azzal segíti ezt, hogy több száz afrikai diák tanulhat itt magyar ösztöndíjjal. A Magyarországon megszerzett magas szintű tudást, tapasztalatot a fiatalok később a saját országukban, az értelmiségi réteg tagjaként hasznosíthatják.
    Ha szükséges, akár beruházásokkal, pénzügyi segítségnyújtással is támogatni kell a kibocsátó országokat lakosságmegtartó képességük erősítésében, így a gazdaság javulása révén csökkenhet azoknak a száma, akik a boldogulásukat csak külföldön tudják elképzelni - közölte Bakondi György.