Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a baloldal nem támogatta az otthonteremtést

2019-01-26 12:21:24

A baloldal nem segítette az otthonteremtést, és most is eltörölné a csok-ot - közölte a Fidesz-frakció szombaton az MTI-vel.

    A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk idején megszüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, eltörölték az otthonteremtési adókedvezményeket és az államilag támogatott lakáscélú kölcsönöket is.
    Ezzel sokaktól teljesen elvették az esélyt az önálló lakás vásárlására, a kormányzati támogatás hiányában pedig kockázatos devizahitelbe kényszerítették a családokat, és több mint egymillió család otthonát és megélhetését sodorták veszélybe - írták.
    Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta az otthonteremtést segítő intézkedéseket: a csok bevezetését, a csökkentett lakásáfát és az otthonteremtési program költségvetési támogatását sem.
    "Ma biztonságos, kiszámítható és államilag támogatott az otthonteremtés. A csok és a kedvezményes kamattámogatású kölcsön egyre több család otthonteremtéséhez járul hozzá" - írta a frakció.