Gedeon napja van. | 2024.03.28

AutoWallis néven lehet kereskedni az Altera részvényeivel február 1-jétől

2019-01-25 10:10:00

A cégbírósági és egyéb hivatalos eljárások alapján február 1-től lehet új cégnéven, AutoWallisként kereskedni a korábbi nevén Altera részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) - közölte az AutoWallis  pénteken az MTI-vel. 

    A tájékoztatás szerint a névváltozással együtt a részvények névértéke is megváltozik, az eddigi 100 forintról 12,50 forintra módosul, a lépéssel a tőzsdére bevezetett részvények darabszáma a nyolcszorosára emelkedik. 
    Ezt követően bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére a korábban elhatározott, 15,8 milliárd forint összegű apporttal történt tőkeemelésből származó új részvényeket, melyekkel február 7-én lehet majd először kereskedni. 
    A névváltásra, a részvényfelaprózásra és az új részvények bevezetésére azt követően kerül sor, hogy az AutoWallis tulajdonába került a Wallis Csoport négy gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó és autós szolgáltatásokat nyújtó vállalata - emlékeztetnek a közleményben.
    Székely Gábor, az AutoWallis Nyrt. befektetési igazgatója a közleményben elmondta, hogy a fenti lépések eredményeként a BÉT hetedik legnagyobb árbevételű vállalatának tőzsdei átalakulása a végéhez ér.