Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új ügyvezető igazgatója van az LG Electronics Magyar Kft.-nek

2019-01-23 13:27:00

Új ügyvezető igazgató irányítja az LG Electronics magyarországi leányvállalatát, Hjon Te Kim tavaly december végén vette át a cég irányítását - közölte az LG Electronics Magyar Kft. az MTI-vel szerdán.

    A tájékoztatás szerint a magyar leányvállalat régiós központként további tíz délkelet-európai ország (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovénia) kereskedelmi tevékenységét koordinálja. Elődje, Bumszeop Li az LG brit leányvállalatának elnökeként folytatja munkáját.
    Az új ügyvezető 1992 óta dolgozik az LG-nél: először az ázsiai piacon szerzett tapasztalatokat, majd több mint 20 évet töltött az észak-amerikai régió országaiban. Magyarországra érkezése előtt a vállalat csehországi és szlovákiai tevékenységét koordinálta a térség ügyvezető igazgatójaként.
    A szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékeket gyártó dél-koreai LG Electronics világszerte 125 helyen 77 ezer alkalmazottat foglalkoztat.