Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket

2019-01-22 19:53:00

A baloldal nem becsülte a munkát és agyonadóztatta a béreket, a Fidesz-KDNP kormányzása óta jobban megéri dolgozni - hangoztatta Böröcz László, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten újságírók előtt, miután a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben.

    Mióta Magyarország hátat fordított a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, 800 ezerrel több embernek van munkája, és folyamatosan nőnek a bérek - hangsúlyozta.
    Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzása alatt több mint egymillió embert tettek munkanélkülivé, és az egekbe emelték a munkát terhelő adókat, megakadályozva ezzel a bérek emelkedését - sorolta Böröcz László, hozzátéve, hogy a magas infláció miatt a fizetések vásárlóértéke folyamatosan romlott. A közszférában is évekre befagyasztották a béreket, sőt a közszféra dolgozóitól egyhavi keresetet is elvettek - jegyezte meg.
    A politikus kijelentette: a Fidesz-KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, jobban megéri dolgozni, hiszen folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók és emelkednek a bérek. Kiemelte, hogy több mint a duplájára emelkedett a minimálbér és a szakmunkás minimálbér, a nettó átlagkereset pedig 68 százalékkal nőtt.
    Azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek szerint három évvel ezelőtti esküvőjén náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége, Böröcz László kérdésre egyebek mellett azt mondta: a baloldali pártoknak óriási felelősségük van abban, hogy megpróbálják rehabilitálni a Jobbikot.