Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kedden a DK akarta megbuktatni a kormányt Kazincbarcikán

2019-01-22 16:15:24

A pénteki és a szombati csúfos kormánybuktató tünti után, kedden délután a Demokratikus Koalíció (DK) kazincbarcikai szervezete próbálta megbuktatni a kormányt. Gyurcsány Ferenc barcikai helytartója, Molnár Zoltán facebookon szervezte a megmozdulást.

A tünti felhívása szerint, január 22-én kedden délután 14 órakor, a kazincbarcikai felső SPÁR áruház parkolójában várták a szervezők a tüntizőket, hogy Kazincbarcika főutcáján, az Egressy úton vonulva "orbánozzanak" egy kiadósat.

Délután két óra előtt, még huszan sem jelentek meg az indulás helyszínén. Háromnegyed háromra tudtak a szervezők acélos 40 főt összetrombitálni, hogy valami tömegecske félét tudjanak felmutatni.

Az acélos 40 fő tüntiző elindult a Városháza felé

A kormánydöntögetők valamikor háromnegyed háromkor elindultak a főutcán a Városháza felé, hogy a polgármesternek átadjanak egy petíciót, amit már egyszer, pár héttel korábban, MSZP színekben átadtak. A menet lassan haladt, szem előtt tartva a többséget kitevő idős, nyugdíjas kormánydöntögető erőnlétét. A csoportocska élen haladó megafonos fűzfapoéta erőlködve faragta a szánalmasabbnál, szánalmasabb rigmusokat.

A járókelők közül többen nevetve jegyezték meg: a mostani tünti szánalmasabb, mint a pénteki autós vonulásuk. Mások azon értetlenkedtek, miért van erre szükség? Többen úgy vélték, hogy a „Böszme” (Gyurcsány Ferenc) elvárja helytartójától és a többi baloldali megélhetési politikustól a hőzöngést.

A hőzöngések kapcsán felmerül az a kérdés, hogy van-e erkölcsi alapja a DK-nak bármit bírálni? Az áldemokratikus pártot alapító, most is vezető, a zsidóktól lopott villában lakó, vagyonát a vörös segélyből megalapozó, miniszterelnöksége alatt Magyarországot csődbevivő milliárdos Gyurcsány Ferenccel még nem számolt el a magyar társadalom.

A keddi tüntijével nevetségessé vált a helyi DK, mert a túlóratörvény bevezetése elleni petíciót egyszer már átadták a polgármesternek, igaz akkor MSZP-nek álcázták magukat.

Ennek a petíciónak az lenne a lényege, hogy a kazincbarcikai Önkormányzat hozzon egy határozatot, hogy nem alkalmazza a túlóratörvényben meghatározott évi 400 túlórát cégeinél.

Kis túlzással, az önkormányzati cégeknél, évente összesen nincs 400 túlóra, nemhogy dolgozóként adjanak 400-zat.

Több önkormányzat már határozott arról, hogy nem vezeti be a túlóratörvényt. A Miskolci Önkormányzat a tegnapi napon hozta meg a tiltó rendeletet.