Auguszta napja van. | 2024.03.29

A varieté műfaj hagyományai élednek újjá a Duna Palotában

2019-01-19 12:10:00

A Duna Palota színpadán február 14-től 16-ig három előadáson éleszti fel a klasszikus varieté hagyományait a Budapest Varieté világszínvonalú artista művészek, táncosok és énekesek, előadók közreműködésével.

    A Budapest Varieté 1954 márciusától 1959 februárjáig működött, repertoárján látványos kabaré-varieté
műsorokat láthatott a közönség. A műfaj újraélesztésére tesz kísérletet most Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina, akik a cirkusz világában töltött artista évek után illuzionista számokkal nyertek világszerte díjakat - olvasható a szervezők közleményében. 
    A műfaj hagyományai szerint az est egy négy fogásos vacsorával indul a bálteremben, majd akrobatikus számok, ének, tánc, pantomim, bűvészet, zsonglőr és légtornász műsorszámok követik majd egymást.
    Az előadásokon fellép a Fever Dance group, Czigány Judit énekes, Kőhalmi Ferenc bűvész, Méhes Csaba pantomimművész, Szőts & Bagdi akrobatikus erőemelők, Pajor Szilvia levegőakrobata, a Rolling Wheel akrobata duó, Richter Szebasztián egyéni zsonglőrszámmal, Földváry Balázs akrobatikus mutatvánnyal, végül Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina egy átöltöző produkcióval.