Andrea napja van. | 2024.04.18

Nőtt a késes támadások száma több nyugat-európai országban

2019-01-14 09:58:00

Horváth József biztonság-

politikai szakértő szerint több nyugat-európai országban elszaporodtak a késes támadások az elmúlt években; Londont emelte ki, mint mondta, a brit fővárosban 40 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma 2014-hez képest.

    A szakértőt arról kérdezték az M1 aktuális csatornán, hogy a német Bild című lap hírportálján megjelent cikk szerint a magzat halálával végződött egy terhes nő elleni késes támadás a Rajna-vidék Pfalz tartománybeli Bad Kreuznachban. Az áldozat egy 25 éves lengyel nő, a feltételezett elkövető egy 25 éves afganisztáni menedékkérő.
    Horváth József közölte: Németországban is több ilyen támadás történt az elmúlt években és nagy felháborodást váltottak ki ezek az esetek.
    Hozzátette: a késeket a bandák közötti harctól a terrortámadásig sokféle bűncselekményhez használják. Londonban a rendőrség átfogó razziákat tart, de kések bármelyik háztartási boltban vehetők.
    Megjegyezte: Franciaországban fémdetektoros kapukat állítottak fel például zsidó iskolák környékén, hogy szúró- és vágófegyvert ne lehessen bevinni.