Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kaszinóban játszotta el munkatársai bérét egy román férfi, vádat emeltek ellene

2018-12-10 10:45:00

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy román férfi ellen, aki egy kaszinóban eljátszotta munkatársai bérét, több mint 1,5 millió forintot - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t. 

    A közlemény szerint az 52 éves férfi nyolc társával együtt egy egyéni vállalkozó alkalmazottjaként építőipari munkásként dolgozott egy kecskeméti telepen. Hetente fizetett bérüket a vállalkozó szeptember végén nem tudta személyesen Kecskemétre vinni, ezért a vádlottat kérte meg, hogy menjen el érte Budapestre. 
    A férfi a főnökétől több mint kétmillió forintot vett át, ebből a saját munkabére 550 ezer forint volt. A vádlott azonban ezután nem a munkásszállóra ment, hogy kifizesse társait, hanem egy játékkaszinóba, ahol 100 ezer forint kivételével az összes pénzt eljátszotta.  
    A büntetlen előéletű, szabadlábon védekező férfit a főügyészség sikkasztással vádolja és - tárgyalás mellőzésével - a kár megtérítése mellett felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a bíróságnak. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.