Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ingatlan.com: egyre többen költöznek a főváros külső kerületeibe 

2018-12-07 15:25:00

Egyre többen költöznek a főváros külső kerületeibe az ingatlan.com piaci portál friss felmérése szerint - mondta Balogh László, az oldal vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatorna reggeli hírfolyamában és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában pénteken.

    A fővárosban elsősorban a belső kerületekből a külső kerületekbe költöztek azok, akik 2017-ben változtatták meg lakhelyüket - fűzte hozzá.
    Rámutatott: a KSH legfrissebb adatai alapján a fővárosban leginkább a belvárosi kerületek népessége csökken, ez pedig összecseng az ingatlan.com felmérési eredményeivel.
    Elmondta: 2017-ben az V., VI., VII., VIII. illetve IX. kerületekből városrészenként mintegy 500 ember költözött el, aminek legfőbb oka a rendkívül megemelkedett lakásárak. Ezekben a kerületekben kifejezetten magas a külföldi, illetve a befektetési célú vásárlók aránya - tette hozzá.
    Megfigyelhető, hogy a legtöbben egy kerülettel költöztek kijjebb az eredeti lakhelyüktől, és jellemzően nagyobb területű ingatlant vásároltak - ismertette.
    A budapesti kiköltözési hullám a dinamikus lakásdrágulás miatt jövőre is folytatódhat, ez pedig mérsékelheti a fővárosi áremelkedés ütemét - hangsúlyozta Balogh László.