Auguszta napja van. | 2024.03.29

A győri légiós szerint a leggyönyörűbb két pontjukat szerezték

2018-12-04 10:45:00

Nycke Groot, a Győri Audi ETO KC irányítója szerint a holland női kézilabda-válogatott a leggyönyörűbb két pontját szerezte hétfő este, amikor 28-27-re legyőzte Spanyolországot a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Montbéliard-ban.

     A hajrában a spanyolok már két góllal is vezettek, de az előző kontinenstornán ezüstérmes hollandok fordítottak. Egy szabaddobás után Lois Abbingh az utolsó másodpercben szerezte meg a győztes gólt.
    "Kemény volt, és harcolnunk kellett érte, de ez a leggyönyörűbb két pontunk. Remek meccset játszottunk, büszke vagyok, hogy ilyen keményen megdolgoztunk a sikerért" - nyilatkozta Groot, aki kilenc találatával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. Erről szerényen csak annyit mondott, sokszor gyors ellentámadás végén, illetve büntetőből talált be, vagyis ezek könnyű gólok voltak.
    Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a hollandok a maximális négy pontot viszik magával a C csoportból a középdöntőbe. A magyar válogatott szombaton 28-25-re kikapott a hollandoktól, hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot, a csoportkör utolsó fordulójában pedig Spanyolországgal játszik, de a szerdán 21 órakor kezdődő találkozó eredményétől függetlenül már továbbjutott.