Csongor napja van. | 2024.04.16

A 2018. év utolsó ülését tartotta az Edelényi Foglalkoztatási Paktum

2018-11-29 09:15:00

Az Edelényi Kistérségi Többcélú Társulás, mint főpályázó, továbbá Edelény Város Önkormányzata, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal konzorciumi keretek között nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mely eredményeképpen 2017. június 1-én megindult a „Helyi foglalkoztatási együttműködések az Edelényi kistérségben” című projekt. A szervezetnek immár 17 állandó tagja van, akik a helyi önkormányzatok, a járásban működő kis és középvállalkozások valamint a Bódva völgyében tevékenykedő civil szervezetek képviselőiből állnak. 

Az együttműködés célja olyan munkaerő-piaci programok megvalósítása az Edelényi Járásban, mely hozzájárul a munkanélküliség csökkentéséhez, javítja a célcsoport tagok elhelyezkedési esélyeit illetve kapcsolatot teret munkavállaló és munkáltató között. Az alapos szükségletfelmérésnek köszönhetően a járásban működő cégek, önkormányzatok és civil szervezetek elmondhatták véleményüket a térségben megszervezett több szakmai fórum során arról, hogy milyen akcióprogramokra van szükség ezen célok elérése érdekében. A képzés, a munkatapasztalat szerzés támogatása valamint a bértámogatott foglalkoztatás lehetősége több mint 400 térségbeli álláskereső számára jelenthet lehetőséget visszatérésre az elsődleges munkaerőpiacra. 

 

A paktumszervezeti tagok és a nagyközönség számára a 2018.november 22-i Paktumszervezeti ülésen számot be a Paktumszervezet szakmai vezető dr. Kresák Zoltán, és a projektmenedzsment szervezet képviselője Osgyáni Gábor a 2018-as évben elért eredményekről. Az időarányosan kitűzött célok elérésével eddig közel 100 álláskereső jutott munkaerőpiaci szolgáltatásokhoz, és több mint 60 álláskereső helyezkedhetett el támogatott formában helyi vállalkozásoknál. 

 

Cél a 2019-es esztendőben ezen tendencia növelése és a kitűzött létszámindikátorok teljesítése. Az Edelényi Járási Hivatal vezetője dr. Hudák Zita kiemelte a munka a nehézségét, hiszen a támogatások folyósítása és a teljes adminisztrációs háttér biztosítása a Kormányhivatal munkatársainak a feladata. Molnár Oszkár elnök Úr a Paktumszervezet nevében megköszönte mindenki munkáját, aki ezen embertpróbáló cél érdekében dolgozik.

 

A projekt címe:                  Helyi foglalkoztatási együttműködések az Edelényi        kistérségben
A projekt azonosítószáma: TOP-5.1.2-15-BO1- 2016-00009
A projekt összköltsége:      670 000 000 Ft
A támogatás mértéke:        100%

 

További információ kérhető:

 

dr. Kresák Zoltán szakmai vezető

 

Telefon: +36 (70) 319 1557

E-mail: szv.paktum@edeleny.hu