Tivadar napja van. | 2024.04.20

Időjárás-jelentés

2018-11-28 19:59:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Brit-szigetektől nyugatra markáns ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere már elérte Nyugat-Európát. Hatására arrafelé erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső. Többközéppontú ciklon található Délkelet-Európa térségében, emiatt ott is felhős, csapadékos az idő, a déli tájakon az eső esik, északabbra havazik. Ugyanakkor kontinensünk északi és délnyugati területének időjárását anticiklon határozza meg. A felsorolt tájakon változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de helyenként párás, ködös az idő. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi, északkeleti részén -1 és -10, a középső tájakon 0 és +6 fok között változik. Enyhébb az idő délen és nyugaton, ahol a kora délutáni órákra többnyire 9 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Balkán-félsziget déli részén néhol 20, 22 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek, a hosszabb-rövidebb napsütés mellett is csak 0, +2 fokig emelkedik a hőmérséklet.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    Éjszaka túlnyomóan derült lesz az ég, csak az éjszaka második felében növekszik meg délkeleten az alacsonyszintű felhőzet, és a hajnali órákban ott néhol hószállingózás kialakulhat. Csütörtökön délkelet felől tovább növekszik a felhőzet; délkeleten többnyire erősen, északkeleten és délnyugaton gyengén, másutt változóan felhős idő várható. Helyenként hószállingózás lehet. A néhol még erős északkeleti szél fokozatosan mérséklődik, csütörtökön néhol megélénkül a keleti szél. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +2 fok között alakul.