Gedeon napja van. | 2024.03.28

Projektzárás a ragályi Balassi Bálint Általános Iskolában

2018-11-27 09:50:00

Borsod-Abaúj-Zemplén megye sajátossága az eltérő fejlettségű, aprófalvas településszerkezet. A gyermeklétszám csökkenése ellenére, az önkormányzatok ragaszkodnak az iskoláikhoz annak ellenére, hogy számos oktatási intézmény infrastrukturális felújításra szorult.

Az EFOP 4.1.3 fejlesztések célja pontosan az volt, hogy a korszerű oktatás – nevelés feltételeit biztosító iskolák ne csak a nagyvárosi családoknak, hanem a hátrányos helyzetű térségekben, kisebb városokban, településeken lakók számára is elérhető legyen, biztosítva az ott élő kisdiákok részére az esélyegyenlőséget.
Országos szinten, az EFOP 4.1.3 programban 29,42 milliárd forintnyi forrás biztosította az elmaradott infrastrukturális állapotú iskolák fejlesztését.

A pályázati felhívás megjelenése után, a Kazincbarcikai Tankerületi Központban is elindult az önkormányzatok és az iskolák vezetőivel az egyeztetések, a konzultációk, az igények felmérése, a tervezés, majd a pályázat benyújtása.

A projekt megvalósításának minden fontosabb mozzanata nagy nyilvánosságot kapott. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ és a projekt vezetői mellett a számos rendezvényen részt vett a térség országgyűlési képviselője, Demeter Zoltán.

November 23-án a ragályi Balassi Bálint Általános Iskolában Székelyné Varga Mária tankerületi igazgató vezetésével a tantestület tagjai megtartották a projethez kapcsolódó kerekasztal megbeszélést. A pedagógusok elmondták, hogy a megvalósult felújítások mit jelentenek az intézmény életében, hogyan fogják segíteni a munkájukat.

 

A pályázat azonosítója EFOP-4.1.3-17-2017-00434. 
Elnyert forrás 20 000 000  forint. Hódos Kft.


A projektnek köszönhetően megvalósult a nevelési - oktatási tevékenység megvalósításához használt termek, és azok elérését szolgáló folyosók felújítása.