Csongor napja van. | 2024.04.16

Fidesz: a baloldal kifosztotta Budapestet

2018-11-18 08:34:00

A Fidesz szerint a baloldal csak tönkretette és kifosztotta Budapestet, valamint Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügyét, a befejezetlen 4-es metró beruházását hagyta maga után.

    Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és budapesti elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP és a DK szombati, a kormány és a főváros megállapodásának aláírásával kapcsolatos nyilatkozataira reagált.
    Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot. A DK pedig úgy látja, a Főváros Közfejlesztések Tanácsának létrehozásával a főváros elveszítette maradék függetlenségét is, mindenről Orbán Viktor fog dönteni.
    Kocsis Máté közleményében azt írta: Budapest 2010 előtt csak százmilliárdos adósságoktól, közbeszerzési szabálytalanságoktól és használhatatlan tanulmányoktól volt hangos, szinte nem volt olyan közszolgáltató, ahol ne indultak volna rendőrségi eljárások. A BKV-t súlyos eladósodottság és elavult eszközpark jellemezte. 
    2010-ben véget ért a Demszky-Hagyó-korszak, "a nokiás dobozok és Horváth Csaba maffiózóöltönyének világa" - fogalmazott a fideszes politikus.
    Kiemelte, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt más irányt vett a város, Budapest soha nem fejlődött annyit, mint az elmúlt nyolc évben. 
    Az Orbán-kormány 218 milliárd forint adósságtól szabadította meg a budapestieket, és kiemelt szerepet vállalt a meghatározó fejlesztési programok végrehajtásában - írta Kocsis Máté. Hozzátette: a fővárosban új villamosok, új buszok járnak, elkészült a 4-es metró és folyamatban van a 3-as metró felújítása, amely mintegy 30 éve váratott magára. A közlekedési fejlesztések mellett megújult valamennyi jelentős közterület, a Várkert Bazár, a Margitsziget, elkészült a Ludovika Campus.
    Budapest szimbólumai közül kiemelendő a Lánchíd és az alagút felújítása, ez szintén megvalósul. A kormány és a főváros által aláírt megállapodás további 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek és megerősíti a főpolgármester pozícióját - közölte Kocsis Máté.