József napja van. | 2024.03.19

Programokkal is várja a családokat a BabaMama Expón az Emmi

2018-11-16 19:15:00

Információs anyagokkal, családoknak szóló programokkal és gyerekfoglalkoztatóval várja a családokat az idei BabaMama és KidExpón az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) standja - mondta el Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a helyszínen pénteken.

    "Évről évre itt vagyunk az expón, hiszen ez a legnagyobb olyan rendezvény, amely kifejezetten a kismamákat és a kisgyerekes szülőket vagy éppen a gyerekvállalás előtt álló fiatalokat szólítja meg" - mondta el az államtitkár.
    Kiemelte: idén minden eddiginél nagyobb jelenléttel és nagyobb standdal készültek, ahol számos írott információs anyaggal és szóbeli tájékoztatóval, valamint családbarát környezettel várják a családokat.
    A standnál részletes információkat kaphatnak a látogatók a Magyarországon elérhető családtámogatási kedvezményekről, ellátásokról, miközben a gyerekeket játékszoba, interaktív bábszínház és egy gyermekbarát nappali várja.
    Az államtitkár kiemelte, hogy idén, a Családok Évében több ezer rendezvényt tartottak Budapesten, vidéken és a Kárpát-medencében egyaránt.
    A vasárnap záruló expo első napján idén a várandós édesanyák és a leendő édesapák számára készültek programokkal a szervezők. A színpadon szülésfelkészítő előadások, keresztnév-választási tanácsadás és "apukafelkészítő" is várták a Papp László Budapest Sportarénába érkezőket.
    Az expón kismamadivat témában is készülnek újdonságokkal a szervezők. Ebben az évben először a magyar tervezők kreációiból összeállított baba-mama dizájn blokkal is bővül a szekció.
    Mindezek mellett lesz tanácsadás szoptatásról, a csecsemők altatásáról, de babamasszázs kurzust is tartanak és gyerekpszichológusoktól is lehet kérdezni.
    A babafotózás, babaétel-kóstoló mellett kipróbálhatják az érdeklődők a különböző típusú babakocsikat is az akadálypályának kialakított kalandparkban.
    A nagyobb gyerekeknek szóló KidExpo idén is sokféle ügyességet és kreativitást fejlesztő játékkal várja az idősebb korosztályt, akik csaknem 200 féle játékújdonsággal találkozhatnak, de egy húsz méter hosszú sípálya is a gyerekek rendelkezésére áll.