József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2018-11-16 18:15:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    A Norvég-tenger felett ciklon örvénylik, frontjainak hatására Skandinávia nyugati partvidékén és Írországban sok a felhő, szórványosan esik az eső, záporeső. A Fekete-tenger környezetében is több helyen regisztrálnak csapadékot, Ukrajnában és Romániában havazás, hózápor is előfordul. Kontinensünk nagyobb részén anticiklonális hatások érvényesülnek, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, másutt a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet napközben is tartósan megmarad. Északkelet-Európában nappal is mindössze fagypont köré melegszik fel a levegő, míg a Földközi-tenger partvidékén és Délnyugat-Európában több helyen fordulnak elő 20 fok körüli csúcsértékek. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, peremén északkelet felől több fokkal hidegebb levegő áramlik a térségbe.

    Várható időjárás az ország területén szombat estig
    --------------------------------------------------
    Pénteken jobbára derült, gyengén gomolyfelhős idő várható. Szombaton is sok napsütésre számíthatunk, de elsősorban a déli országrészben időnként megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem lesz. Az északkeleti szél nagyobb területen megélénkül, a Dunától keletre néhol meg is erősödik. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 5 és 10 fok között valószínű.