József napja van. | 2024.03.19

Átadták a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót

2018-11-16 17:13:00

Átadták pénteken a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót, ahol a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat. 

    Az átadáson Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: annak érdekében, hogy minél élhetőbb hely legyen Magyarország, sok minden történt az elmúlt években. Ebben a folyamatban a turizmus ikonikus helyének, Kékestetőnek különleges jelentősége van. "Vannak itt, Magyarország legmagasabb pontján kihasználatlan lehetőségek. A helyet olyan turisztikai attrakcióvá kell varázsolni, amiért érdemes idejönni" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a közelmúltban megszületett a kormányhatározat Kékestető kiemelt fejlesztéséről. 
    Horváth László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a mátrai turizmus az utóbbi években duplájára nőtt. Ezért is fontos, hogy a kilátó felújításával megtették az első lépést az ország ikonikus turisztikai pontjának a fejlesztéséhez. Hozzátette, hogy ezek a munkák jól illeszkednek két jubileumhoz is: tavaly volt 130 éves a mátrai turizmus és idén ünnepelik az első kilátó megépítésének 130. évfordulóját. 
    Bene Csaba, a kilátó bérlője, a Mátra Gasztronómia Kft. ügyvezetője részben visszatekintett a torony 130 éve kezdődött történetére és beszélt a felújítás előzményeiről, valamint a megvalósítás részleteiről. A bejárat környékére térköveket fektettek le, megújult a világítás és új, modern belsőt kapott a körpresszó. Emellett a fenti részben is kialakítottak mosdókat, a bejáratnál lévőket pedig felújították.
    A torony tulajdonosa, az Antenna Hungária Zrt. képviseletében Tóth András kommunikációs igazgató arról beszélt, hogy Magyarországon a pécsi és a kékestetői adótoronynak vannak kiemelt turisztikai funkciói.